Winter quinoa salade met tahini-honing dressing

Het is januari, en hartje winter. Ik kan erg genieten van alle seizoenen maar heb toch een voorkeur voor de lente. De eerste slazaadjes zijn gezaaid en beginnen al te ontkiemen, de piepkleine plantjes staan al fier overeind en ready to grow!  Het gevoel daarbij geeft je vreugde, en is weer een begin van een ‘nieuwe start’.

In de winter hebben we behoefte aan warmte, aan voedingstoffen die je kacheltje goed laten branden. Af en toe heb ik dan ook zin in een salade, maar dan wel eentje die niet te koud is. Met deze ingrediënten heb je een volwaardige maaltijd die je ook als hoofdgerecht kunt nemen, de hoeveelheid van onderstaand recept is voor 2 personen als lunchgerecht. Het is nu al één van mijn favorieten.

Quinoa  winter salade

Ingrediënten salade

* 1 cup gekookte quinoa

* 1 kleine broccoli

* 1 avocado

* 1/2 krop sla

* 1 kleine rode ui

* 1/4 cup pijnboompitten

 

Ingrediënten dressing

* 3 el olijfolie

* 1 el tahini **

* 1 tl honing

* 1 el citroensap

* zeezout en peper naar smaak

** Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes!

Methode

Schud alle ingrediënten in een potje door elkaar. Makkelijk hé?

dressing  quinoa salade

Methode

Neem 1 cup ( 250 ml ) quinoa en schud dit in een pannetje, samen met 2 cup water en breng het tot een kookpunt en zet het dan zacht. De quinoa kookt ongeveer 15 minuten op zacht vuur.

Snij de broccoli in roosjes en blancheer of stoom deze enkele minuten.

De avocado in blokjes snijden en de sla schoonmaken en in stukjes scheuren. De rode ui in ringetjes snijden.

Maak intussen ook de dressing die hierbij hoort.

Meng alles door elkaar en maak er een mooi bordje van. Strooi de pijnboompitten er als laatste overheen.

Zeezout en verse peper als smaakmaker eventueel.