Romige wortel soep ( raw food style )
Deze soep heb ik in de zomer veel gemaakt, niet alleen lekker fris en romig maar ook ontzettend lekker van smaak. Ik maak al jaren recepten vanuit het rawfood principe en voel me er goed bij. Eerder vermelde ik al in de post van de courgetti https://www.natuurlijkresi.nl/lunch/courgetti-met-walnotenpesto-en-kiemen/, dat af en toe variëren met bepaalde eetwijze erg gezond is.
Het hoeft geen 25 graden te zijn om van dit soepje te genieten, hoe vaak eet je iets wat koud of lauw is! Ook ideaal als een proeverij, voorgerecht of amuse tijdens speciale momenten als de feestdagen bijvoorbeeld. De smaken zijn verrassend want er is een kruid aan toegevoegd die je misschien niet snel in de keuken zult gebruiken. Je proeft het duidelijk in het recept maar is niet overheersend, namelijk salie!
Wil je helemaal een kick sensatie, mix er dan nog een heel klein stukje rode peper in.
Iets over salie..
Salie oftewel Salvia een kruid dat vroeger vaak werd ingezet om de zogenaamde vrouwenkwalen te genezen. Het wordt tot op heden nog steeds gebruikt om wat klachten te verlichten zoals de onregelmatige menstruatie, de menopauze ( opvliegers en overgangsklachten ), transpireren en zweetvoeten. Salie heeft een antibiotische werking, reinigt en is kalmerend voor het zenuwstelsel en bij griep en verkoudheid werkt het ontstekingsremmend en verzachtend. S’ avonds werkt het ook rustgevend, ideaal als je moeilijker slaapt. Salie bevat de vitamine K voor een goede bloedstolling,en veel anti- oxidanten. Tevens is het ook goed voor je brein, het wordt dan ook weleens ” breinvoedsel ” genoemd.
Ingrediënten
* 2 cups wortelsap ( vers gemaakt of biologisch gekocht )
* 1 el olijfolie extra vergine
* 1 el citroensap
* 1/2 avocado of 1 kleine avocado
* 2 blaadjes verse salie
* stukje pepertje ( optioneel )
Methode
Alle ingrediënten gaan in een blender of pureer met een staafmixer alles tot en romig mengsel.
Topping kan zijn, stukjes avocado, komkommer, kiemgroente of een takje salie als garnering.