Nacho cheese dip ( vegan style )
Ik vind kaas smaakjes altijd erg lekker, maar toen ik er achter kwam dat koemelk niet de juiste voeding voor mij was en daardoor veel klachten ontwikkelde werd ik daar erg creatief van. Ik ging aan de slag met bestaande lekkere gerechtjes, gebak en andere snoeperijen om te zetten in de gezondere vorm. Dit is ook weer een versie die qua smaak zelfs erg goed is gelukt, deze kaas dip bevat ook nog eens gezonde ingrediënten. Macadamia noten voor onze dosis B1, B3, B6, mangaan, koper, ijzer, magnesium en meer. Kurkuma is sterk anti bacterieel en bevat zoveel voordelen dat ik hier nog een apart stukje aan ga besteden. Citroen bevat onder andere vitamine C en daardoor een goed anti-oxidant. Teveel om op te noemen, we gaan aan de slag!!
Wat heb je nodig?
* staafmixer of kleine blender
Ingrediënten
* 1 cup macadamianoten ( rauwe versie )
* 2 eetlepels edelgist
* 1 theelepel kurkumapoeder
* snuf cayennepoeder
* 1/4 theelepel zeezout
* 3 eetlepels citroensap
* beetje water is optioneel
Methode
De ingrediënten gaan in de blender, of houder voor de staafmixer en maak dit klein tot een massa die lijkt op een dipvorm. Het vergt even wat moeite om dit voor elkaar te krijgen maar het resultaat is te gek!