Kruidige noten

Ik heb dat vaker dat ik in de avond ergens zin in hebt, en dat is meestal iets hartigs. Als je dan weinig of geen zuivelproducten eet vallen er al wat mogelijkheden af. Je wilt ook niet snel naar een zakje chips grijpen, want daar zitten nogal wat verzadigde vetten in, en dat wil je niet ( teveel ) binnen krijgen. Wat ga je dan kiezen? Op deze website staan een aantal lekkere dips die je kunt maken en ook nog gezond zijn. Als je al wat groente zoals, wortel, paprika, tomaatjes, komkommer of bloemkool in stukjes snijd, dan is dit heerlijk met de volgende dips. Met een chia speltcracker of zadencracker, die je ook vindt op deze website, is het ook erg lekker. Welke dip is favoriet bij jou, de avocadodip, de cheesedip of de pistache pesto?

Deze keer heb ik een receptje bedacht en gemaakt op een zoutige versie van de noten melange die je koopt in de winkel. Heb je deze eenmaal gemaakt en geproefd, dan wil je geen andere meer.

Je hebt er niet zoveel voor nodig om te maken en je kunt variëren met de noten en met de specerijen die je lekker vindt.

IMG_2601

Ingrediënten

* 1 cup diverse ” rauwe ” noten ( cashewnoten- walnoten- hazelnoten- amandelen – pecannoten- paranoten )

* 1 el kokosolie ( gesmolten )

* 1 tl ahornsiroop

De volgende hoeveelheden kruiden en specerijen gemengd:

* 1/4 tl komijn

* 1/4 tl zeezout

* 1/4 tl paprikapoeder

* 1/4 tl kerriepoeder

* 1/4 tl kaneelpoeder

Eventueel een snuf cayennepeper erbij..

Methode

1. Zet de oven op 175 graden warmte. De gemengde noten in een kom verzamelen.

2. Maak het kruidenmengsel in een klein kommetje.

3. Meng het kruidenmengsel en de ahornsiroop en de kokosolie samen met de noten.

4. Het mengsel op een bakplaat (met bakpapier bekleed ), doen en geef ze een beetje ruimte om ze te roosteren.

5. De noten mogen ongeveer 15 minuutjes in de oven staan.

6. Laat ze vervolgens afkoelen en geniet ervan!