Granola met rozenbottel

Het is herfst!

Wat een heerlijk seizoen met mooie kleuren in de natuur. Zo ook de vruchten van de Hondsroos.

Een van de lekkerste rozenbottels komt van deze plant. Deze wilde roos werd in de oude geneeskunde gebruikt tegen hondsdolheid, vandaar de naam.

Rozenbottels bevatten veel antioxidanten en vitamine C maar liefst 10 x zoveel als in sinaasappels. Ook vitamine A en E en vele mineralen. Hierdoor geeft het een boost aan het immuunsysteem, helpt het bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ondersteunt je lichaam bij het opruimen van virussen.  


Je kan er veel soorten receptjes mee maken. De bottels kunnen vers en gedroogd verwerkt worden.

Denk aan thee, limonade, jam, chutney, ketchup. Ook smaken ze lekker in zelfgemaakte bonbons, toegevoegd aan chocolade, gebak en deze granola!

Voor dit recept heb je ongeveer 15 verse rozenbottels nodig. Snij ze doormidden en haal alle pitjes eruit. Snij ze dan in kleinere stukjes.

Recept

1 cup havermout

1/2 cup zonnebloempitten

1/2 cup walnoten

1 el olijfolie

1 el ahornsiroop


Ongeveer 15 rozenbottels schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden.

1/2 cup kokos stukjes

Methode

Meng dit samen in een kom en strooi het over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven en bak de granola in 12 minuten.

Eenmaal uit de oven meng je alles samen, de kokos stukjes, en de verse kleingesneden rozenbottels.

Doe ze bijvoorbeeld in een weckpot, staat leuk in de keuken.

Geniet van het herfstseizoen en de granola!