Fruitige kruiden juice
In de middag drink ik meestal een halve liter kruidenthee, en wel de thee waar mijn lichaam op dat moment naar vraagt. Maar in de lente en zomer vind ik een juice een frisse variant op de thee. Ik kijk meestal wat ik nog in huis heb en haal uit mijn kruidentuin de verse kruiden die er groeien, of koop biologisch groente en/of kruiden. Dit sapje bestaat uit paardenbloem ( uit de tuin ) peterselie en koriander. Erg gezond pittig, lekker en fris zoetig van smaak.
Een juice kan gemaakt worden in een sapcentrifuge, maar ook in en blender. De laatste manier is iets lastiger omdat je het pulp van het sap nog gaat scheiden. Met behulp van een kaasdoek, een speciaal notenzakje, of panty ( gewassen ) kun je dit doen. Schud het mengsel in de kaasdoek en wring het sap eruit in een kom, de pulp blijft over en hier kan je eventueel nog koekjes of groenteburgers van maken.
Ingrediënten
* 1 appel
* 2 sinaasappels ( geschild )
* 3 cm verse gemberwortel
* 1 grote of 2 kleine wortels
* kruiden: paardenbloem, peterselie, koriander
Methode
Haal de kruiden en het fruit door de sapcentrifuge, wissel af zodat het niet vastloopt.