Chia spelt crackers
Zo makkelijk om te maken als je eenmaal dit recept hebt geprobeerd, en vrij van allerlei additieven die bij veel andere producten in de winkels wel zijn toegevoegd waardoor iets langer houdbaar is bijvoorbeeld.
Wat heb je nodig?
* oven
* deegroller
* bakpapier
Ingrediënten
* 1 cup speltmeel ( niet glutenvrij )
* 1/2 cup chiazaadjes
* 1 theelepel zeezout
* 2 eetlepels olijfolie
* 1/4 cup water
Methode
De oven voorverwarmen op 200 graden. Neem een grote glazen kom en doe de droge ingrediënten alvast erin, meng deze even door. Daarna de olijfolie en het water, kan zijn dat je nog een klein beetje meer water moet toevoegen om net alles tot een mooie deegbal te maken. Laat de deegbal even rusten voor 15 minuten zodat de chiazaadjes het vocht kunnen opnemen.
Neem 2 vellen bakpapier en plaats het deeg ertussen zodat je op het bovenste vel de deegroller plaats, zo voorkom je dat het deeg aan de roller blijft plakken. Rol dit uit tot een paar millimeter dikte , zo dun mogelijk dus. Zet de bakplaat in de oven voor 10 tot 12 minuten. Dan is het klaar!
* Je kan speltmeel vervangen door havermeel of een andere meelsoort van jouw keuze.