Avocado dip
Er zijn zoveel soorten dips gemaakt van avocado, guacamole bijvoorbeeld is op tal van manieren te maken met verschillende ingrediënten. Wat ik fijn vindt is als het makkelijk te maken is en alles wat je nodig hebt in huis is. Deze dip is ontstaan doordat de crème-fraiche vervangen ging worden door een koemelkvrije variant. Dit is een romige zachte variant geworden die ik zelf vaker ga maken. Wat een ontdekkingen worden er gedaan als je bij bestaande recepten alternatieven gaat bedenken en uitproberen. Ik word er in ieder geval erg blij van!
Deze avocado dip is erg lekker op zuurdesem- spelt of glutenvrij brood, een boekweit- spelt of kastanje cracker of iets wat jou voorkeur geniet. Bij de borrel of als lunchgerecht, heerlijk!
Ingrediënten
* 1 avocado
* 1/4 stukje ui fijngesnipperd
* 2 eetlepels amandelmelk
* klein handje koriander fijngehakt
* snuf knoflookpoeder of vers
* snuf zeezout en/ of peper
Methode
Prak de avocado fijn met een vork en doe ze in een kommetje. De fijngesneden ui erbij mengen en dan de amandelmelk, de koriander en als laatste het knoflookpoeder, zeezout en peper.