Asperge soep met lavas
Iets over asperges..
Asperges werden in de Romeinse tijd al verbouwd. Deze groente is niet alleen een delicatesse, maar zit boordevol goede voedingsstoffen. Met een portie asperges krijg je al 2/3 van de dagelijkse behoefte aan foliumzuur binnen. Asperges zijn vochtafdrijvend en zuiverend door het hoge kalium en lage sodium gehalte. Een andere bron is rutine, een bioflavonoïden die dunne bloedvaten versterkt, mocht je last hebben van aambeien.
Dit eenvoudig te maken soepje is van stukjes asperge en lavas ( maggiplant ) gemaakt. Dit geeft een selderij- achtige smaak aan de soep, en is een echte smaakmaker. Lavas verlicht spijsverteringsproblemen.
Ingrediënten
* 10 asperges in stukjes
* 1 liter water
* 1 bouillonblokje
* handvol blaadjes van de maggiplant (lavas)
Methode
Breng 1 liter water aan de kook en plaats het bouillonblokje erin. De stukjes asperge kunnen ook meekoken. Zet het vuur zacht als het kookpunt is genaderd. Ongeveer 5 minuutjes koken. Doe dan de handvol lavas erbij en pureer het daarna met de staafmixer fijn.