Amandel chia koekjes met vanille
Bloggen is leuk!! Je kunt zelf een item kiezen, receptjes bedenken en uitproberen, foto’s maken als het eenmaal gelukt is, en dan hopen dat jullie er ook van genieten natuurlijk..Het neuzen in kookboeken..the oldfashion way is heerlijk als je even tijd hebt en maakt voor jezelf.
Koekjes maken is toch altijd een ‘nuttige’ bezigheid, toch? Dit keer een koekje gemaakt met amandelmeel dat van nature een zoete smaak heeft, in combinatie met vanille is het echt een feestje in je mond!
Ook fijn, ze zijn snel klaar!
Oven op 170 graden voorverwarmen, en de koekjes hoeven maar 15 minuutjes te bakken.
Ingrediënten
* 2 cup amandelmeel
* 1 cup water
* 1/2 cup dadels ( geweekt )
* 1 tl kaneel
* 1 el chiazaadjes
* 1 tl vanille extract of vers
* snuf zeezout
Methode
De geweekte dadels in de blender samen met het water blenden tot een ( waterige ) pasta.
Schenk de dadelpasta is een kom en doe de overige ingredienten erbij. Roer dit door.
Maak kleine balletjes van een hoeveelheid en druk deze een beetje plat zodat het een koekje lijkt.
Plaats in elk koekje een amandel.
In de oven op 170 graden voor 15 minuten.
Iets over amandelen…
Noten zijn eigenlijk geconcentreerde pakketjes levenskracht, toevallig zijn amandelen een van de gezondste soorten. Ze zijn rijk aan proteïnen en van vezels, verschillende B- vitamines, vitamine E, calcium, magnesium, ijzer en zink. De vitamine E in amandelen speelt een belangrijke rol voor de huid, deze houdt de huid elastisch en helpt de eventueel beschadigde huid herstellen. Amandelen bevatten ook enkelvoudige vetzuren die het risico op hartziekten verminderen. Het magnesium is nodig voor de energieproductie en nuttig voor spierontspanning.