Bosbessen havermout koekjes

Dit is één van mijn eerste baksels die ik jaren geleden al maakte. De koekjes die makkelijk in een trommeltje meegaan naar je werk, school of een dagje uit. Je kan i.p.v de bessen ook een ander fruit kiezen bijv, appel, aardbeien of banaan.

Leuke bezigheid op een regenachtige dag.. en dan genieten vanuit je luie stoel, met de koekjes en een warme kop thee erbij.

IMG_0032

Ingrediënten

* 1/2 cup speltmeel

* 1 cup havermout

* 1 tl bakpoeder

* 1 banaan geprakt

* 1/2 cup bosbessen ( bevroren )

* 1/4 cup blanke amandelen in stukjes

* 1 tl kaneel

* 1/4 cup olijfolie

* 1/4 cup water

* 1/4 rozijnen

* 1 tl agavesiroop ( optioneel )

Methode

Verwarm de oven voor op 180 graden. In een kom verwerk je de droge ingrediënten en in een andere kom het natte gedeelte. Dit voeg je uiteindelijk samen en meng het even. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Met een lepel maak je kleine balletjes en druk ze een beetje plat op een bakplaat. Zet de koekjes  in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuutjes.

Je kunt er een geheel glutenvrije variant op maken en i.p.v spelt-, rijst- of boekweitmeel, te gebruiken. Of neem glutenvrije havermout en maal deze fijn zodat er een meel onstaat.