Havermout met blauwe bessen en chocolade
Wat gaat de tijd toch snel, we zijn alweer enkele weken belandt in 2015 en de neus staat alweer richting de lente. Ik heb het gevoel naarmate je ouder alles in een sneltreinvaart voorbij vliegt. In de winter als de dagen “korter” zijn ben je ook eerder geneigd om in de avond, na het eten weinig meer te plannen. Maar.. je hebt altijd een keuze!
Iedere keer kun je beslissen om wel meer qualiteit te geven aan je dag. Voor de één is dat sporten, met een hobby bezig zijn, een avondje uit met een vriend (in), een nieuwe studie, of surf het internet eens af om nieuwe ideën op te doen. Iedereen komt weleens in een fase in je leven dat je denkt en voelt, is dit nu mijn pad? Niet gek.. dit hoort bij de mens en is juist goed dat het af en toe gebeurt, dat houdt je alert en kwiek! Maar wel belangrijk, doe er iets mee!!
Tijd voor iets lekkers, vinden jullie ook niet?
Het recept met de in kokosolie gebakken havermout met blauwe bessen uit de diepvries (in het seizoen hamster ik nogal..) en niet te vergeten de pure chocolade die er doorheen gesmolten wordt, maakt dit ontbijt of tussendoortje een feestje in je mond. Het geeft je een vol gevoel en je kan er zeker enkele uren mee verder. De havermout en de noten zijn erg voedzaam.
Ingrediënten
* 2 el kokosolie extra virgine
* 1/2 cup glutenvrije havermout
* snuf zeezout
* 1 el ahornsiroop
* 1/2 cup blauwe bessen
* 1/4 cup hazelnoten gehalveerd
* 2 tot 3 kleine stukjes pure chocolade
Methode
Doe 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Laat de olie smelten en schud de havermout erbij, de hazelnoten tevens. Bak dit op zacht vuur een paar minuten. Daarna kunnen de blauwe bessen en het zeezout erbij. Een paar minuutjes roeren. De blokjes chocolade gaan ertussen, en de ahornsiroop kan er op het laatst bij. Let op, de chocolade voorzichtig erdoor scheppen, niet laten verbranden!
Schud het in een kommetje en geniet!